Uutiset

Evoltaan uusi toimitusjohtaja

Evolta on siirtymässä uuteen vaiheeseen, kun menestyksekkään kotimaisen liiketoiminnan rinnalle lähdetään rakentamaan toista tukijalkaa kansainvälisestä toiminnasta. Uuteen vaiheeseen siirtyminen tarkoittaa myös toimitusjohtajan vaihtumista. Tammikuussa 2019 yrityksen uutena toimitusjohtajana aloittaa Jan Pawli. Pawli siirtyy Evoltaan Granlund Oy:stä, jossa hän vastaa yhtiön ohjelmistoliiketoiminnan kansainvälistämisestä. 

On hienoa päästä mukaan Evoltan tarinaan juuri tässä vaiheessa. Lähden luotsaamaan yritystä kohti seuraavaa vaihetta tilanteessa, jossa meillä on kilpailukykyinen tuote, jonka kanssa uskomme olevamme markkinoilla oikea-aikaisesti. Lisäksi meillä on tähän tehtävään sitoutunut henkilökunta sekä kehittämishaluiset omistajat”, Pawli summaa. 

Evolta on siirtymässä uuteen vaiheeseen, kun menestyksekkään kotimaisen toiminnan rinnalle lähdetään rakentamaan toista tukijalkaa kansainvälisestä toiminnasta. Tässä kohtaa katsottiin tarpeelliseksi saada uudentyyppistä kokemusta ja osaamista Evoltan johtoon. Pawlin toimialatuntemus ja kansainvälisen toiminnan kokemus tuovat uutta vauhtia Evoltan strategian toteuttamiseen Suomessa ja kansainvälisesti”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Hannu Vaajoensuu.

Lisätietoja: Viestintä Henna-Maria Jalosalmi 0405536209, henna-maria.jalosalmi@evolta.fi

Julkaistu 10.12.2018

 

Suomalaisyritys digitalisoi viranomaispalvelua Pohjois-Amerikassa

Suomalainen Evolta Oy vie digitalisaatio-osaamista nyt myös Pohjois-Amerikkaan – tavoitteena vauhdittaa rakentamista digitalisoimalla rakennuslupaprosessi

Rakennuslupaprosessin digitalisoitumiseen erikoistunut Evolta on myynyt palvelunsa Pohjois-Amerikkaan. Ensimmäisenä palvelun osti Kanadan eteläisin kaupunki Windsor, Ontarion provinssista. Hankintapäätös tehtiin kesäkuun puolessa välissä.

”Kauppa on virstanpylväs paitsi Evoltalle, mutta myös koko Suomelle. Evoltan tarina alkoi ympäristöministeriön Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmasta (SADe) vuonna 2011 ja harva tuolloin vielä uskoi, että tästä on vientituotteeksi. Tätä digitalisaation ja demokratian ilosanomaa olemme kuitenkin nyt levittämässä globaalisti”, Evoltan toimitusjohtaja Jani Muhonen iloitsee.

Rakentamisessa aika on kirjaimellisesti rahaa, sillä odottaminen maksaa. ”Tarvitsemme lupaprosessia rakentamisessa, jotta elinympäristömme säilyy hyvinvointia edistävänä. Varsinainen lupaprosessi ei kuitenkaan saa olla hidaste itse rakentamiselle. Evoltan palvelun kautta pystymme tarjoamaan yhteisen työtilan lupia hakeville kansalaisille, suunnittelusta vastaaville ammattilaisille sekä lupia myöntäville viranomaisille. Tätä kautta mahdollistuva avoin tiedonvaihto ja vuorovaikutus johtavat laadukkaampaan päätöksentekoon ja kun lupaprosessi sujuvoituu, myös aikaa ja muita resursseja säästyy”, toteaa Windsorin kaupungin rakennusvalvontajohtaja John Revell.

Windsorista Evoltan matka jatkuu muualle Pohjois-Amerikkaan, jossa ilmapiiri on erittäin myönteinen digitalisaatiolle ja muutokselle erityisesti viranomaisten keskuudessa. ”Kiinnostus on ylittänyt odotukset. Aika muutokselle on nyt”, Muhonen summaa lopppuun.

Evolta Oy lyhyesti:

  • Rakennuslupaprosessin digitalisointiin erikoistunut yritys
  • Kunta-asiakkaita Suomessa yli 200
  • Nyt Windsorin kanssa solmitun kaupan arvo on noin miljoona Kanadan dollaria
  • Evoltan palvelun avulla on saavutettu jopa kolminkertainen tehokkuus rakennuslupaprosessissa
  • Evolta on onnistunut digitalisaation hyvien vaikutusten tukemisessa vauhdittamalla kasvua ekologisesti ja esimerkiksi yhdenvertaistamalla viranomaispalvelua lisäten kansalaisten välistä tasa-arvoa. Palvelu myös lujittaa demokratiaa avoimuudella sekä osallisuuden edistämisellä
  • Avoimella tiedonvaihdolla ja vuorovaikutuksella mahdollistetaan laadukkaampien lupapäätösten syntyminen sekä varsinaisen prosessin vauhdittaminen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jani Muhonen, +358 400 191 646, jani.muhonen@evolta.fi

Liiketoimintajohtaja Jarkko Turtiainen, +358 40 350 4675, jarkko.turtiainen@evolta.fi

Julkaistu 4.9.2018