Yritys

Evolta on kansainvälinen rakennetun ympäristön lupa-asioinnin sähköistäjä.

Sähköinen lupa-asiointi

Evolta tarjoaa palveluita rakennetun ympäristön sähköiseen lupa-asiointiin hankkeen kaikille osapuolille: kansalaisille, yrityksille ja viranomaisille. Palvelumme on käytössä 24/7/365.

Palveluiden käyttö nopeuttaa ja tehostaa lupa-asiointia sekä parantaa viranomaisille tulevien hakemusten ja suunnitelmien laatua. Asiointi palvelussamme helpottaa tiedonkulkua, säästää aikaa ja rahaa niin käyttäjiltä kuin viranomaisilta.

Missionamme onkin helpottaa ihmisten arkea himoittavilla verkkopalveluilla, jotka vähentävät turhaa byrokratiaa, lisäävät läpinäkyvyyttä ja luovat hyvää mieltä.

Visiomme

Olemme avoin pilvipalvelutalo, jonka kansainvälinen ekosysteemi on asiakkaillemme halutuin ja antaa rakennetun ympäristön onnistuneimman asioinnin.

Missiomme

Helpotamme ihmisten arkea himoittavilla verkkopalveluilla, jotka vähentävät turhaa byrokratiaa, lisäävät läpinäkyvyyttä ja luovat hyvää mieltä.

Arvomme

Välittäminen

Rentous

Intohimo

Rohkeus

Taustaa

Evolta tarjoaa teknologian Suomessa toimivalle Lupapiste-palvelulle. Lupapiste on sähköistänyt rakennetun ympäristön lupapalvelut yli 200 kunnassa Suomessa.

Lupapiste-palvelun taustalla on Suomen valtion sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelma (SADe-ohjelma, 2009-2015). Ohjelma kehitti palveluita kansalaisille, yrityksille ja viranomaisille. Ympäristöministeriön hallinnoima Lupapiste-palvelu toteutettiin osana SADe-ohjelmaa yhteistyössä Ympäristöministeriön, Solita Oy:n ja 28 pilottikunnan kanssa. Ohjelman päätyttyä Solita Oy jatkoi palvelun kehittämistä ja operointia. Vuonna 2016 palvelu siirtyi Evolta Oy:lle.

Lue tarkemmin, miten Rakennetun ympäristön lupaprosessin digitalisointi Suomessa toteutettiin.